Cenové podmínky   Technické podmínky   Terminologie     Klasifikace     Kontakty

TP 823-1 Plochy a úpravy území

04 Nástupiště a rampy

Úrovňové přejezdy

Úrovňové přejezdy jsou konstrukce umožňující přejezd přes kolej vozíků ve stanici nebo přejezd silničních vozidel. Obsahem standardu je při přejezdu z úhelníků jejich vyměření a přivaření k pražcům, u přejezdu živičného upevnění pražců šroubovými a skobovými spoji, vyrovnání podkladu štěrkopískem, vyklopení živičné směsi, ruční rozhrnutí a hutnění válcem, pro přejezd z panelů vyrovnání podkladu kamenivem, osazení panelů, manipulaci s materiálem pomocí univerzálního vozíku nebo autojeřábu, hutnění vibračním pěchem nebo válcem, při povrchu z kostek vytvoření lože a kladení kostek ručně, nebo osazení fošen nebo pražců mezi kolejemi s provedením šroubových a skobových spojů, u silničního povrchu z pražců provedení krytu z živice se zhutněním válcem a vymezení přejezdu pomocí pražců a ocelového plechu s vzájemným spojením skobovými spoji a provedení impregnačního nátěru.

Úprava ploch drážních stezek a nástupišť

Úprava ploch se provádí za účelem zpevnění ploch pro pohyb cestujících i zaměstnanců dráhy podél kolejí ve stanicích a na trati. Obsahem standardu je rozprostření sypkého materiálu a jeho hutnění vibračním válcem včetně případného kropení, při úpravě haldovinou manipulace pomocí motorového univerzálního vozíku, nebo postřik z asfaltu provedený rozstřikovačem živice s posypem kamenivem, případně provedení vrstvy z litého asfaltu včetně použití kotle na tavení živic taženého tahačem stavebních strojů s posypem kamenivem.

Hrázky a nástupištní zídky

Hrázky a nástupištní zídky jsou konstrukce doplňující funkci dráhy a umožňující nástup cestujících a pohyb podél kolejového lože. Obsahem standardu je pro hrázky rozprostření kameniva a osazení prefabrikátu ručně, pro nástupištní zídky provedení výkopu pro zídku, zřízení lože z kameniva, osazení prefabrikátů autojeřábem vzájemně na maltu cementovou, zásyp kamenivem pod konzolovými deskami se zhutněním, zatření spár, izolaci asfaltovými pásy a asfaltem, pro úrovňová nástupiště vykopávku pro zídky s odhozem výkopku, rozprostření kameniva, osazení prefabrikátů do betonu a na maltu cementovou, výplň nad horní plochou pražce se zhutněním.

Zasypávka mezi nástupištními zídkami

Zasypávka slouží k vyplnění prostoru mezi nástupištními zídkami. Obsahem standardu je nahození sypaniny mezi zídky nebo za ně, zhutnění zasypávky vibračním válcem vedeným.

Úprava banketové stezky

Jedná se o prostou úpravu stezky bez dodávky nového materiálu. Obsahem standardu je ruční rozkopání a urovnání dosavadní banketové stezky bez jejího zpevnění.

© RTS, a. s. | Lazaretní | 615 00